17 december 2013

Jultomten besöker Drottningtorget

Lucka 17

Från Lilla Torget gick jultomten till Drottningtorget, han gick nästan samma väg som den tidigare Vallgraven tog. Även här på platsen fanns inget kvar som påminde om 1700-talet, inte Drottningsporten som de hade byggd med stenar från Gamla Älvsborg och Slusskvarnen revs 1872. Den äldsta byggnaden var nu Centralstationen som byggdes delvis med stenar av bastionen Rex.


Jultomten tittade på alla byggnaderna runt om Drottningtorget och undrade varför man inte hade den minsta känsla av jul här, på en plats där flera personer, på en dag, bytte tåg, spårvagn eller buss än på någon annan plats i Göteborg. Varför hade man inte skapat något som välkomnar besökare från andra städer och länder? På Drottningtorget kände man sig inte välkommen, man ville helllre fly.

Som tur var gick det längs kanalen den ena spårvagnen efter den andra så att man kunde hitta till det verkliga Göteborg. Jultomten hade hört att den första hästspårvagnen började frekventerade här den 9 december 1881 och nu var det en knutpunkt för alla elektriska spårvagnar. Hur skulle det bli om Göteborg fortfarande växte och fler och fler personer måste åka här?Var finns det, vad är det och vad betyder det? Skriv svaren i en kommentar och efter jul levererar jag svaren.

Copyright: Herbert Kårlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar