13 december 2013

Jultomten vid Kronhuset

Lucka 13

Från Gustav Adolfs Torg till Kronhuset och Kronhusbodarna tog det bara några minuter att gå och Jultomten hittade det gamla tyghuset. Det såg ut som han mindes det från 1700-talet. Husen omkring planerades redan under hans senaste vistelse. Kronhuset var en av de få byggnaderna som fanns kvar från när Göteborg grundades.


På gården fanns det turistgrupper, i Kronhuset hölls den årliga julmarknaden och kaféet på hörnan verkade vara välbesökt. Tomten uppskattade området mitt i Göteborg som hade behållit en historisk atmosfär där man kunde drömma om tiden från 1600-talet när man började att bygga en ny stad vid Göta älv.

När jultomten strövade längs med bodarna som var fyllda med hantverk som passar i juletid, hörde han att byggnaden var stängd nästan året om och öppnades endast för några konserter, julmarknaden och andra få evenemang. Varför öppnade en stad som letar efter turister inte en byggnad som denna som de gör i andra städer. Kanske kunde man ha en permanent utställning här till minne av Göteborgs historia?


Var finns det, vad är det och vad betyder det? Skriv svaren i en kommentar och efter jul levererar jag svaren.

Copyright: Herbert Kårlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar