08 december 2013

Jultomten upptäcker Näckrosdammen

Lucka 8

Från Götaplatsen gick jultomten direkt till Näckrosdammen. Han gillade namnet och ville se vad Göteborgarna hade gjort med en gammal kohage. När han upptäckte dammen med alla sina växter och fåglar blev han riktig förtjust i parken. När politikerna hade anlagt detta grönområde till Göteborgsutställningen för nästan 100 år sedan hade de verkligen skapat en idyll.


Jultomten promenerade längs dammen och hittade även den gamla teatern. Han tyckte att det var synd att den var helt förfallen. Säkert hade det varit helt fantastisk här när man sjöng in våren, när man kunde besöka en teaterpjäs eller se en film under fri himlen. Det behövdes ju inte mycket för att underhålla en sådan plats.

Men sedan hörde han röster frän överallt att politikerna hade, gemensamt med universitetet, bestämt att Näckrosdammen måste förändras. Man kunde tjäna pengar om man byggde några hus, rev de gamla och skapade en stor campus för studenterna som kunde festa här i parken. Vem tänkte på alla barn och alla andra som älskade Näckrosdammen som den var, även om man kunde underhålla den litet bättre. Träden var hundra år gamla och i rhododendronbuskarna gömde sig fåglarna. Vilket paradis man tänkte förstöra.


Var finns det, vad är det och vad betyder det? Skriv svaren i en kommentar och efter jul levererar jag svaren.
Copyright: Herbert Kårlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar