24 december 2013

Jultomten besöker Liseberg

Lucka 24

Den sista delen av Göteborg som jultomten valde blev Liseberg. Det pratades så mycket om Jul på Liseberg, julmarknaden och vilken upplevelse de var att komma dit i juletider. Tomten tyckte att det var litet konstigt att man måste betala inträde för att kunna köpa något på marknaden. Det var helt okej att man betalar för en attraktion, show eller en resa med renar genom Liseberg, men bara för att julhandla?


Jultomten undrade också varför Liseberg inte hade fritt inträde, en enda dag under julen, för alla de barn och deras föräldrar som inte hade råd att gå in på Liseberg. Kanske var tanken på pengar i Göteborg större än den gamla jultraditionen. Tidigare försökte alla i ett samhälle göra något för de fattiga barnen. Jul var inte längre en dag då Göteborg öppnade sitt hjärta.

Jultomten var inte nöjd med sin resa till Göteborg. Han hade inte hittad samma jul och samma öppenhet som under 1700-talet. I framtiden skulle han se lite närmare hur Göteborg utvecklades. Kanske måste han skicka några änglar som visade politikerna vägen och öppna deras hjärtan. Snart skulle det vara jul igen ...


Var finns det, vad är det och vad betyder det? Skriv svaren i en kommentar och efter jul levererar jag svaren.

Copyright: Herbert Kårlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar