02 december 2013

Jultomten på Lindholmen

Lucka 2

Först tar jultomten vägen om Lindholmen och han undrade vad som hade hänt med jordbruket, med alla lindar som fanns på 1700-talet och vad hade hänt med varvet som började utvecklas när han hade varit här senaste gången.


Sannegården med sitt biskopssäte, sillsalterier och trankokerier fanns inte längre. Vad jultomten kunde se var moderna byggnader utan själ som var bestämt för forskning och internationationella företag. Tomten hade ju inget mot det men undrade varför man hade byggt ett område som blev alldeles tomt på kvällen och varför man hade byggt ett universitet på Lindholmen när de flesta studenterna inte hade tillgång till bostäder i närheten. Säkert var jultomten med sin ålder gammaldags inställd men han ville nu veta lite mer om staden som ville bli en modellstad om bara några år.

Jultomten trodde att det kanske inte var en bra idé att börja sin resa genom Göteborg på Lindholmen och Norra Älvstranden. Han åkte till den andra sidan av älven och ville besöka den del av staden som sjöd av liv under 1700-talet.


Var finns det, vad är det och vad betyder det? Skriv svaren i en kommentar och efter jul levererar jag svaren.

Copyright: Herbert Kårlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar